Kathedraal -de plek – Antwerpen

Deze one-of-a-kind meetinglocatie is een unieke parel in het hartje van Antwerpen. De plek is een wel heel bijzondere locatie in de kathedraal van Antwerpen. Deze unieke setting was voorheen een oude kapel, maar werd volledig omgetoverd tot ontmoetingsruimte. Beleef een magisch B2B event in een uniek kader. We bekijken graag de mogelijkheden voor je.

Voor meetings, seminaries en brainstormsessies

De plek pronkt in de Skyline van Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is een van de mooiste gebouwen die pronkt in de skyline van Antwerpen. De kathedraal heeft zijn hoofdingang aan de Handschoenmarkt en een zijingang aan de Groenplaats. Deze unieke parel is als onderdeel van een groep van 56 belforten in België en Frankrijk opgenomen in de lijst van werelderfgoed van UNESCO. 

De voormalige Sint-Janskapel achter de sacristie werd volledig verbouwd en gerestoreerd tot een moderne foyer. Deze foyer kreeg de naam “De Plek” naar het gelijknamige gedicht van Herman De Coninck. 

“Je moet niet alleen, om de plek te bereiken, – thuis opstappen, maar ook uit manieren van kijken. – Er is niets te zien, en dat moet je zien om alles bij het zeer oude te laten.

Er is hier. Er is tijd – om overmorgen iets te hebben achter­ge­laten. – Daar moet je vandaag voor zorgen. – Voor sterfe­lijk­heid.”

Uit ‘Schoolslag’ van Herman de Coninck, 1994

Uniek vergaderen

Zeg nu zelf, wie kan zeggen dat hij al in de Kathedraal van Antwerpen vergaderd heeft? “De plek” is een bijzondere locatie die mensen in alle rust samenbrengt. De plek is een oude kapel met als basis een blauwe kleur in combinatie met licht hout.  De kleur is afgeleid van de gebrandschilderde ramen in de kerk. Het hout dat gebruikt is, was de origninele vloerbekleding van de kapel. Let ook zeker op de details: de uitsnijdingen in de muren van de bar en de vorm van de tafeltjes zijn een hedendaagse interpretatie van enkele gotische vormen. Ontdek de spitsboog, het klavertjevier en een vijfhoek doen denken aan deze stroming. Kortom zorgen de authenticiteit van de locatie in combinatie met de architecturale keuze’s voor een unieke beleving. 

Bij goed weer kunnen jij en je collega’s genieten van een heerlijke kop koffie op het prachtige ingesloten terras met zicht op de gotische versieringen van het dak van de kathedraal. Zo kunnen jullie tussen de seminaries door een frisse lucht scheppen in een wel heel bijzondere omgeving. 

Bereikbaarheid

De Plek bevindt zich in het hartje van Antwerpen, in de kathedraal op 1 minuut wandelen van de groenplaats. Parkeren is mogelijk in de parking op de Groenplaats. 

Zorgeloze All-In formules

Seminar At Home maakt bedrijfsfeesten of vergaderingen op locatie eenvoudig, uniek, aangenaam en zorgeloos. Zo blijft er de hele tijd een persoonlijke assistent ter plaatse. Deze sympathieke gastvrouw of gastheer verwelkomt je gasten, zet onze heerlijke catering-formules voor je klaar en beantwoordt al je vragen doorheen de dag. Zo kan jij je ten volle op de kernactiviteiten van je bedrijfsevenement concentreren zonder praktische rompslomp.

Waarom De plek Antwerpen kiezen als meetinglocatie?

Alle faciliteiten en comfort

  • In het hartje van ANtwerpen 
  • Uniek decor
  • Idyllische beleving

Nog wat extra troeven

  • Volledig ingesloten terras
  • Centraal gelegen
  • 100% ontzorgen en hospitality

Blijf niet met je vragen zitten.

Graag eens vrijblijvend komen rondkijken, een prijsvoorstel op maat van jouw evenement ontvangen of speciale verzoeken in gedachten?

50 unieke vergader- en eventlocaties

Op zoek naar een huiselijke, rustieke, aan het water gelegen, te midden van een bos of eerder industriële, creatieve setting? Seminar At Home biedt een platform van meer dan 50 unieke vergader- en eventlocaties.